Wilco & Amanda in the USA

Hop on.. Hop off..

Hallo!

Het was hier vandaag een heerlijke zonnige dag in Chicago! Het was ongeveer 25 graden en bleek de mooiste dag tot nu toe te zijn zeiden ze hier. Je krijgt wat je verdient toch?

Wink

Gisteravond hebben we weinig meer gedaan. Hier in Grant Park, een groot park tegenover ons hotel, is het Chicago Blues Festival aan de gang. Daar hebben we even overheen gelopen. Daarnahebben we een stuk langs Lake Michigan gelopen naar Navy Pier waar we wat gegeten hebben. Navy Pier is een pier met daarop een soort kermis, restaurants enz. Toen we klaar waren met eten zijn we met de taxi terug naar het hotel gegaan en gelijk naar bed gegaan. We waren he-le-maal kapot! We lagen er om 7 uur in..

Vanochtend waren we weer vroeg wakker, rond half 7. Klokje rond geslapen dus. Hier bij het hotel zat geen ontbijt dus we wilden ergens wat gaan ontbijten. Maar voordat we dat zouden doen, gingen we eerst naar Cloud Gate. Dat is een soort boonvormige spiegel waar je de skyline van Chicago in kan zien (zie foto's). Overdag is het daar onwijs druk maar nu waren we er al om half 8 dus er waren nog weinig mensen en we hebben mooie foto's kunnen maken. Na nog wat slenteren, hebben we ergens ontbeten.

Toen we terug liepen naar ons hotel, kwamen we langs een hop on, hop off bus halte. Dit is eendubbeldekker die langs alle hoogtepunten rijdt in de stad. Bij elke halte kan je dan op of afstappen. We besloten dat te gaan doen omdat we dan langs alle plekken kwamen die we wilden zien.
Na een rit door de stad, kwamen we weer bij Navy Pier. Hier zijn we eruit gegaan en hebben we een stuk gelopen. Ook hebben we er een tijdje lekker in de zon gezeten.
Daarna weer on-gehopt en verder gereden door de stad. Erg leuk om zoveel van de stad te zien!

Bij een bepaald punt kon je een speciale route nemen, bijvoorbeeld een door de zuidelijke wijken van Chicago. Die route besloten we te nemen want die zou onder andere langs het huis van President Obama gaan. Die komt ook oorspronkelijk uit Chicago en heeft hier dus nog steeds een huis. Heel toevallig was hij dit weekend ook in zijn huis hier.
Er dichtbij komen, was helaas niet zo makkelijk. We hebben dan ook alleen een stukje in de verte gezien van zijn huis. Heel de straat staat afgesloten door de politie en als je te langzaam rijdt, komt er gelijk politie achter je aan! Maar goed, we hebben in ieder geval wat stenen gezien van Obama en een boom in zn tuin!

Cool

Hierna hebben we nog veel gezien van de stad, al was het later wel megadruk door het festival in de stad.

We hebben nu net wat gegeten hier vlakbij ons hotel en gaan zo alvast onze koffers een beetje inpakken weer. Morgen om 10 uur 's morgens worden we opgehaald en weer naar het vliegveld gebracht. Daar kunnen we om 12 uur onze auto ophalen! We hebben er erg veel zin in om meer van het land te zien! Nu nog kijken hoe we uit de stad moeten komen dan want het is hier erg druk en zoveel wegen door elkaar! Wilco wordt al zenuwachtig, die is natuurlijk bang dat we nooit in Moline aankomen!

Wink

Nou, het is hier ondertussen 9 uur en we zijn weer zo moe van de drukke dag dat we waarschijnlijk zo ons bed weer op gaan zoeken. Morgen weer een drukke dag voor de boeg.

Ik zet er trouwens zo wat foto's op maar ik kan er niet teveel plaatsen. Bij reismee.nl kan je maximaal 200 foto's plaatsen dus ongeveer 10 per dag. Zo blijft er nog wat te zien als we thuis komen

Wink

Tot gauw allemaal en bedankt ook allemaal voor jullie berichtjes! Erg leuk om te lezen!

Groetjes van ons

Debbie

Tussen de bedrijven door volg ik jullie verhaal.
Ik vind het helemaal leuk.
Veel succes met het auto rijden daar in the USA.
Groetjes Debbie.

angela

Hej wijfie!

Mooie foto's zeg!

Nou, wij gaan zo ook naar schiphol, we vliegen om 15.35!

We bellen snel als we weer thuis zijn oke?!!!

Want mis je nu al!

Veel plezier nog meisie!

Kus angela

Bets Vogelaar

Was wel benieuwd hoe het is, blij dat t n t
alles goed gegaan is. Veel plezier in Moline.
Groeten Bets, Bas en Arie

Sanneke

Hee Wil!
Vertel...HOE WAS HET IN DE FABRIEK?

Het was zeker fantastisch?

Lenie

Hallo jullie daar
Ziet er goed uit lekker weer nou geniet ervan en ik lees jullie verhaal wel weer het is een pracht land om doorheen te reizen.